Op zaterdag 5 oktober werd The Battle of Utrecht georganiseerd in Utrecht. Aan dit toernooi namen we deel als Team DTF, waarvan vier deelnemers bestonden uit leden van Spirit Taekwon-do.
> Resultaten (binnenkort)

Zondag 5 oktober waren we weer aanwezig op de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen; The Battle Of Utrecht 2014.

Voor het eerst schreven wij ons in als team DTF, het wedstrijdteam van onze nieuwe bond en dit is zeer goed bevallen! Namens Spirit Taekwon-do namen Nikita v/d Bos, Onur Tultak, Hidayet Altin en Samantha Booij deel aan dit toernooi en uiteraard was René mee als coach. De rest van de groep bestond uit Patrick Pereira, Niek Speelman, Martin van Horn, Seda Özdemir en Marcel Hildering van Him Yoo Sool met als coach Pieter Speelman.

Het was voor iedereen weer vroeg opstaan op 5 oktober want wij moesten al om 8 uur in Utrecht zijn! Na een rustige heenrit kwamen we aan in de sporthal waar het die dag allemaal plaats zou gaan vinden. Na het wegen en meten begonnen we met het groet-ritueel waarna de poules voor de tuls direct begonnen.

Onur en Niek zaten bij elkaar in de poule met tuls, en wat voor een! Deze poule bestond uit wel 44 deelnemers, het was dus lang wachten tot zij aan de beurt waren. Helaas hadden zij beide een wat ongelukkige loting waardoor zij er na de eerste ronde meteen uit lagen. Beide hadden wel goed gelopen. Bij Nikita ging het beter, zoals de meeste van jullie wel weten is tuls niet het favoriete onderdeel van Nikita maar presteerde zij goed! Na 3 rondes goed gelopen en gewonnen te hebben verloor zij helaas haar 4e partij. Hierdoor mocht ze wel nog starten voor 3e of 4e plaats. Helaas verloor zij deze partij, maar desondanks heeft zij een hele mooie 4e plaats behaald waar ze trots op mag zijn.

Bij de senioren mocht Samantha als eerste aan de bak met tuls. Zij was erg gespannen en nerveus maar desondanks wist ze haar zenuwen te onderdrukken en won zij haar eerste tul. Bij haar tweede partij verliep het minder soepel, ze kreeg een black-out en vergat haar tul waardoor ze deze partij helaas met een verlies moest bekopen. Jammer, want ook deze had ze goed kunnen lopen en wellicht kunnen winnen. Desondanks heeft ze alsnog een 2e plaats behaald.  Hierna was Hidayet aan de beurt met tuls, ook hij was erg gespannen. Ondanks dat hij zijn tul best netjes liep verloor hij zijn eerste partij, waarschijnlijk omdat hij te gespannen was. Ook zijn tweede partij liep niet helemaal lekker, door een aantal schoonheidsfoutjes heeft hij ook deze partij niet gewonnen. Hierdoor moest hij een genoegen nemen met een 4e plaats, maar we gaan hard trainen zodat hij de volgende keer ook gewoon prijs pakt!

In de middag was eindelijk het sparren aan de beurt en toen mocht Patrick ook in actie komen, helaas was hij wat te afwachtend waardoor hij er in de eerste ronde meteen uit lag. Desondanks heeft hij het ondanks de zenuwen goed gedaan! Onur deed ook mee aan sparren en hoe! Hij heeft het heel erg goed gedaan maar lag er helaas een partij voor de halve finale uit….. We weten nu waar we aan moeten werken, dus de volgende keer komt het helemaal goed. Ook Niek was lekker bezig en wist een mooie 3e plaats te behalen! Nikita mocht eindelijk aan de beurt met sparren, helaas verloor zij meteen haar eerste partij, geen schande want zij stond tegen het meisje wat altijd wint in deze poule. Volgende keer beter Nikita!

Bij de senioren dames domineerde Seda haar poule, zij won haar partijen en pakte een mooie eerste plaats! Het maakte Seda niet zoveel uit wie er tegenover haar stond, zij wilde winnen en deed dit ook! Martin viel helaas buiten de prijzen, maar heeft een erg goede partij gedraaid! De groei is duidelijk zichtbaar, Martin ga zo door!! Zoals altijd was Marcel helemaal aan het einde van de dag aan de beurt. Zijn partijen verliepen niet zoals hij had gewild en hij was er met zijn hoofd niet helemaal bij. Hierdoor moest hij het helaas doen met een 2e plaats, best zuur na alle partijen van winst in het afgelopen seizoen. Maar we zeggen altijd; na regen komt zonneschijn!

Uitslagen:
Samantha Booij – 2e tuls
Seda Özdemir – 1e sparren
Marcel Hildering – 2e sparren
Niek Speelman – 3e sparren