Op zaterdag 16 mei werd het Open Noord West Veluwe toernooi georganiseerd in Elburg. Vier deelnemers van Spirit Taekwon-do deden mee.
> Resultaten (binnenkort)

Zaterdag was het weer tijd voor de Open Noord West Veluwe! Ook dit jaar waren we aanwezig met een klein groepje. Het groepje bestond uit Cherely, Ilario-Jace, Nikita en Hidayet. Zoals gewoonlijk moesten we weer vroeg op en kwamen na anderhalf uur rijden we aan in Elburg. Na het wegen, openingspraatje en groeten kon de Open Noord West Veluwe beginnen.

Voor het onderdeel tuls hadden we een deelnemer: Nikita. Nikita was als eerst aan de beurt. Haar tegenstander liep de tuls met iets meer kracht, waardoor ze net op het nippertje verloor.

Ilario-Jace mocht als eerste aan de bak met sparren en mocht meteen tegen de felste tegenstander van zijn poule. Hij begon zijn wedstrijd meteen goed en pakte mooie puntjes weg. Helaas gaf hij ook puntjes weg tegen het einde van zijn wedstrijd en verloor met een punt verschil van zijn tegenstander.

Direct na de poule van Ilario-Jace mocht Cherely sparren. Ze had twee tegenstanders waardoor ze een halve competitie moest draaien. Ondanks dat haar eerste tegenstander een kop groter was, wist Cherely goed te sparren. Helaas was haar tegenstander iets te sterk voor haar. Tegen haar tweede tegenstander wist Cherely het goed te maken door veel puntjes weg te pakken. Ze won met een groot verschil in punten en werd daardoor tweede in haar poule.

Tegen het einde van de dag mocht Nikita sparren. Haar tegenstander kwam niet opdagen, waardoor ook zij een halve competitie moest draaien.

Tot slot was Hidayet aan de beurt. Hij had twee tegenstanders in zijn poule, beide totaal onbekend voor hem. Zijn eerste tegenstander was vooral van het weglopen, maar wist wel duidelijkere punten te pakken waaronder een dollyo op zijn gezicht. Hierdoor verloor hij zijn eerste wedstrijd. Tot zijn teleurstelling gaf zijn tweede tegenstander op, waardoor hij automatisch tweede werd in zijn poule.

De poules werden allemaal snel en goed afgewerkt en we konden aan het eind van de middag naar huis konden. Alle deelnemers gefeliciteerd met hun behaalde resultaten!

Hierbij willen we tevens ook meteen Gerard bedanken voor het scheidsen en Marcel voor het coachen!