Zaterdag was het dan zover: de twee dagen durende ITF Nationaal Technisch Seminar onder leiding van Senior Grandmaster Kim Ung Chol in Leerdam! Vanuit Spirit Taekwon-do namen Guillermo en Hidayet deel aan deze intensieve en leerzame seminar van SGM Kim, Ung Chol.

Om tien uur stonden we opgesteld, waarna SGM Kim binnen kwam. Na het groeten en de student oath begon de seminar met een paar simpele warming-up oefeningen. De training werd zwaarder met het rekken en strekken, waar

Om kwart voor 11 werd begonnen met enkele loopoefeningen en combinaties, gevolgd door tuls. Voor de lunch pauze werden Chon-Ji, Dan-Gun, Do-San, Won-Hyo, Yul-Guk gelopen en kregen alle deelnemers instructies over deze tuls. SGM Kim liet zien wat de meest gemaakte fouten waren en werd de correcte uitvoering van deze technieken voorgedaan. Natuurlijk was er ook gelegenheid om vragen te stellen over bewegingen.

Om half 1 was het tijd voor de lunch pauze, waarbij alle deelnemers even konden bijkomen. De tweede les begon om 2 uur met ongeveer dezelfde volgorde: korte warming-up gevolgd door rekken en strekken. In de tweede les lag de nadruk op sparringcombinaties en losse technieken. Om half 4 was de seminar klaar voor de gekleurde banders. De dangraadhouders gingen na een korte pauze door tot 5 uur! Na een korte warming-up werden verschillende combinaties geoefend en gingen we verder met Choong-Gun, Toi-Gye. Ook nu kregen we instructies over deze tuls en was er tijd om vragen te stellen. Na een lange uitleg over Choong-Gun en enkele vragen over Toi-Gye gingen we verder met de laatste tul van zaterdag: Hwarang.