Thema's

Levensvaardigheden

Elk kwartaal behandelen we een nieuwe thema om diverse levensvaardigheden te trainen. Deze thema’s gaan over onder andere over gezondheid en voeding, teamwork en leiderschap en omgaan met pesten en noodgevallen. Elk thema wordt met een examen afgesloten en de daarbij horen badge en diploma.

Vreemden

Dit is een moeilijk onderwerp waar duidelijke simpele uitleg bij nodig is. Wanneer kan een kind iemand vertrouwen en wanneer niet? Hoe zou een kind zich moeten gedragen als hij/zij zich onveilig voelt? Kan het kind zich herinneren hoe de vreemde eruit zag?

Pesten

Zoals u misschien weet heeft pesten gevolgen die door kunnen trillen tot de ouderdom. We leren wat pesten is en hoe ze het kunnen voorkomen door het juiste stemgebruik en houding. Zij leren ook te vermijden dat zij zelf een pester worden.

NOODSITUATIES & VEILIGHEID

Kinderen zijn niet bang. Daarom leren wij onze Tijgers de meest voorkomende gevaren binnenhuis en op straat herkennen en ermee omgaan. Wij leren hen hoe ze moeten reageren in een noodsituatie en hoe zij hun vriendjes kunnen redden.

SAMENWERKEN & LEIDERSCHAP

Het is essentieel om kinderen het belang van samenwerken te leren om zo socialer te worden en beter samen te werken met anderen. Ze leren vertrouwen, risico’s inschatten en ontwikkelen leiderschaps-kwaliteiten.

GEZONDHEID EN FITNESS

Tijdens deze thema leren kinderen het belang van beweging en gezonde voeding. Samen met de opvoeding thuis kunnen wij een goede basis creëren voor een fysiek en mentaal gezond en fit leven nu en voor in de toekomst.

MILIEU EN MAATSCHAPPIJ

Kinderen leren tijdens deze thema over het milieu, het begrijpen van rassen en het positief benaderen van verschillen in cultuur. Iedereen is uniek en door dit te begrijpen creëren we een fantastisch begin voor een vreedzame wereld.