Yul-gok

Filosoof

In het oosten wordt hemel en aarde geïnterpreteerd als de creatie van de wereld of het begin van de menselijke geschiedenis. Vandaar dat Chon-Ji het eerste patroon is dat de beginner dient te leren. Het patroon bestaat uit twee identieke delen: één deel dat de hemel weerspiegeld, de ander de aarde.

Aantal bewegingen
19

Nieuwe technieken
De Taekwon-do leerling leert de volgende nieuwe technieken te oefenen in dit patroon:
Parallelle gereed stand (Narani junbi sogi)
Lage voorarm blok in loopstand (Gunnun so bakatpalmok najunde makgi)
Voorvuist stoot midden in loopstand (Gunnun so kaunde ahpjoomuk jirugi)
Midden binnen armblok in L-stand (Niunja so anpalmok kaunde makgi)

Ritme
De Taekwon-do leerling leert de volgende ritme’s te oefenen in dit patroon:
Normaal tempo (Normal motion)

 1. Begin in Parallelle gereedstand (Narani Junbi Sogi)
 2. Plaats de linker voet naar B tot linker lange loopstand richting B en en maak tegelijktijdig een laag blok richting B met de linker onderarm.
 3. Verplaats de rechter voet richting B tot een rechter lange loopstand naar B en maak tegelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting B.
 4. Verplaats de rechtervoet naar A, draaiend met de klok, tot een rechter lange loopstand richting A en maak tegelijktijdig een laag blok richting A met de rechter onderarm.
 5. Verplaats de linkervoet richting A tot een linker lange loopstand richting A en maak tegelijktijdig een linker middelhoge stoot richting A.
 6. Verplaats de linker voet naar D tot een linker lange loopstand richting Den maak tegelijktijdig een laag blok richting D met de linker onderarm.
 7. Verplaats de rechter voet naar D tot een rechter lang loopstand richting D en maak tegelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting D.
 8. Verplaats de rechtervoet naar C, draaiend met de klok, tot een rechter lange loopstand richting C en maak tegelijktijdig een laag blok richting C met de rechter onderarm.
 9. Verplaats de linker voet naar C tot een linker lange loopstand richting C en maak tegelijktijdig een linker middelhoge stoot richting C.
 10. Verplaats de linker voet naar A tot een rechter korte stand richting A en maak tegelijktijdig een middelhoog blok naar A met de binnenkant van de linker onderarm.
 11. Verplaats de rechter voet naar A tot een rechter lange loopstand richting A en maak tegelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting A.
 12. Verplaats de rechtervoet naar B, draaiend met de klok, tot een linker korte stand richting B en maak tegelijktijdig een middelhoge blok naar B met de binnenkant van van de rechter onderarm.
 13. Verplaats de linker voet naar B tot een linker lange loopstand richting B en maak tegelijktijdig een linker middelhoge stoot richting B
 14. Verplaats de linker voet naar C tot een rechter korte stand richting C en maak tegelijktijdig een middelhoog blok naar C met de binnenkant van de linker onderarm.
 15. Verplaats de rechter voet richting C tot een rechter lange loopstand richting C en maak tegelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting C.
 16. Verplaats de rechter voet richting D, draaiend met de klok, tot een linker korte stand richting D en maak tegelijktijdig een middelhoog blok met de binnenkant van de rechter onderarm richting D.
 17. Verplaats de linker voet richting D tot een linker lange loopstand richting D en maak tegelijktijdig een linker middelhoge stoot richting D.
 18. Verplaats de rechter voet naar D tot een rechter lange loopstand richting D en maak tegelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting D. KIHAP!
 19. Verplaats de rechter voet naar C tot een tot een linker lange loopstand richting D en maak tegelijktijdig een linker middelhoge stoot richting C
 20. Verplaats de linker voet richting C tot een rechter lange loopstand richting D en maak tegelijktijdig een rechter middelhoge stoot richting D.