ITF Taekwon-do

KOREAN ART OF SELF-DEFENCE

Taekwon-Do is een Koreaanse martial art die haar oorsprong vindt in een rijke traditie van eeuwenoude Aziatische krijgskunsten en onderscheidt zich door wetenschappelijk ontwikkelde bewegingen en opvallende been technieken. De grondlegger van Taekwon-Do, Choi Hong Hi (1918 – 2002), heeft Taekwon-Do niet alleen ontwikkeld tot de officiële vorm van ongewapend vechten binnen het Koreaanse leger maar ook tot een wereldwijd beoefende martial art.

ITF Taekwon-Do

De stijl die wij als sportclub beoefenen is door vooraanstaande Koreaanse masters onder leiding van Generaal Choi, Hong Hi ontwikkeld en heeft op 11 april 1955 de naam Taekwon-Do gekregen. Op 22 maart 1966 is de International Taekwon-Do Federatie (ITF) opgericht. De belangrijkste functies van de ITF zijn het coördineren en goedkeuren van toernooien en seminars, het stellen van normen voor lesgeven (patronen, sparring, vernietiging), samenwerken met aangesloten lid organisaties en het verlenen van diensten aan leden met betrekking tot rang en certificeringen.

Bond

De International Taekwon-Do Federation (ITF) is een wereldwijde sportbond opgericht op 22 maart 1966 door generaal Choi, Hong Hi in Seoul, Zuid Korea. Het ITF was opgericht om Taekwon-Do wereldwijd te promoten en de groei van deze martial arts te bevorderen. De belangrijkste functies van het ITF omvatten het coördineren en goedkeuren van toernooien en seminars, het vaststellen van normen voor lesgeven (stijlvormen, sparren, breektesten), samenwerken met aangesloten lid organisaties en het leveren van diensten.

Muye Dojang is via Dutch Taekwon-Do Federation (DTF) aangesloten bij de ITF van Grandmaster Choi, Jung Hwa.