Jungki Hapkido

THE ORTHODOX MARTIAL ART

Hapkido is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu. De trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaamstraining en zijn conditioneel zwaar te noemen. De Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.

Jungki Hapkido

De Jungki Kwan stijl is ontwikkeld door grootmeester Lim, Hyun Soo en is sterk verwant aan andere vechtkunsten als Daito Ryu Aikibudo, Hapkido en Iaido. Maar het is meer dan alleen “zwaardtactiek”. Kuhapdo gaat ook over persoonlijke groei, zelfreflectie en een beter, zelfverzekerder, rechtvaardiger en vrediger persoon worden.

Bond

De Jungki Kwan is een traditioneel Hapkido bond uit Daegu. Het is opgericht in 1974 door Grootmeester Lim, Hyung-soo. Grootmeester Lim heeft sinds 1965 getraind onder Dojunim Choi Yong Sul en is de tweede persoon die de 9e dan heeft ontvangen van Dojunim Choi. Nadat Dojunim Choi zijn dojang sloot, verbleef hij vaak bij Jungki Kwan.

Wij zijn als sportclub aangesloten bij Jungki Kwan Nederland (JHKBN). Het JHKBN staat onder leiding van head master Ronald Verheuvel en is een professionele, actieve en verbindende bond voor beoefenaren van het Jungki Hapkido en Kuhapdo in Nederland. Het woord ‘Kwan’ is Koreaans en staat voor groep, school of familie. Dat is precies wat het JHKBN wil bereiken door haar leden samen te brengen en een platform te zijn voor kwaliteit en mensen met een passie voor Hapkido en Kuhapdo.

https://muye.nl/wp-content/uploads/2020/09/Lim-Hyung-soo-267x225.jpg

Dojunim Choi, Yong-sul en
Grandmaster Lim, Hyung-soo

https://muye.nl/wp-content/uploads/2020/09/Ronald-Verheuvel-267x225.png

Grandmaster Lim, Hyung-soo en
Master Ronald Verheuvel