Martial Arts

VECHTSPORT IN ROTTERDAM

Zoek je een vechtsport in de buurt? Dan heb je in Rotterdam in ieder geval voldoende keuze wat betreft vechtsport: van full contact sporten (Kickboxen, MMA), Reality based self defense (Krav Maga, Systema) tot meer traditionele vechtsporten (Aikido, Jiu Jitsu, Braziliaans jiu jitsu, Karate, Taekwondo, Hapkido). Bij Muye Dojang kan je terecht voor de Koreaanse martial arts:

https://muye.nl/wp-content/uploads/2023/03/Taekwondo_Stapsparring-300x300.png
Taekwon-Do

Taekwon-Do is een modern Koreaanse martial art die haar oorsprong vindt in een rijke traditie van eeuwenoude Aziatische krijgskunsten en onderscheidt zich door wetenschappelijk ontwikkelde bewegingen en opvallende been technieken. Onze trainingen volgen de officiële vorm zoals ontwikkeld door de grondlegger Choi, Hong Hi. Taekwon-Do is niet alleen ontwikkeld tot de officiële vorm van ongewapend vechten binnen het Koreaanse leger, maar ook tot een wereldwijd beoefende martial art.

Taekwon-Do
https://muye.nl/wp-content/uploads/2023/03/Hapkido_Hosinsul-300x300.png
Hapkido

Hapkido is een Koreaanse krijgskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu. De trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaams-training en zijn conditioneel zwaar te noemen. De Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.

Hapkido
https://muye.nl/wp-content/uploads/2023/03/Coach_Blanco-300x300.png
Kuhapdo

Kuhapdo is een Koreaanse krijgskunst die doordrenkt is van discipline en tradities. Het Kuhapdo komt voort uit de culturele krijgstraditie van de Samoerai. Het streven van Kuhapdo is het één worden van lichaam, zwaard en geest. Om het zwaard te hanteren vereist een bepaalde niveau van fysieke fitheid. De training gaat daarom gepaard met veel concentratie en doorzettingsvermogen. Het uiteindelijke doel van Kuhapdo is om je te helpen om een beter, vrediger leven te leiden.

Kuhapdo