Geschiedenis

Van oprichting tot in de toekomst

Ons sportclub is opgericht op 3 september 2012 door een aantal leden van Taekwon-do vereniging LifeStyle. Reden van oprichting is het besluit van onze leraar Robin Born (IV Dan) om te stoppen met lesgeven. De eerste training werd gehouden in een kleine ruimte in sporthal Asterloo, maar de lessen werden hierna verplaatst naar gymzaal Krabbedijkenstraat in Pendrecht. In 2013 maakt de vereniging een overstap naar gymzaal Sommelsdijkstraat, waar de lessen nog steeds plaatsvinden.

KinderFaculteit

Sinds maart 2014 verzorgen wij Taekwon-do lessen voor KinderFaculteit Pendrecht. Op de Kinderfaculteit kunnen alle basisschoolleerlingen uit Pendrecht na schooltijd leuke, leerzame en sportieve lessen volgen. De kinderen ontdekken wat ze interessant vinden, waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen. Leerlingen krijgen tijdens vier instroomlessen een globaal beeld van de sport. Indien ze het leuk vinden, dan stromen ze door naar de reguliere Taekwon-do uur van de Kinderfaculteit op de vrijdagavond.

Tigers Life Skills Education

Het aanbod werd in maart 2016 uitgebreid met Tigers life skills education (Tigers LSE). Tigers LSE is een programma voor kinderen van 3 t/m 6 jaar, waarbij verschillende thema’s aan levensvaardigheden en basistechnieken uit de martial arts spelenderwijs worden geleerd.

De Taekwon-do lessen worden geleidelijk uitgebreid van wekelijks twee naar acht uur! Daarnaast bieden we ook twee uur Tigers LSE aan.

REORGANISATIE EN UITBREIDING AANBOD

Sinds januari 2017 zijn we bezig met een nieuwe organisatorisch structuur. Hiermee proberen we de activiteiten meer inzichtelijk te krijgen. Tevens is dit een moment om inhoudelijk wijzigingen door te voeren. Door de sterke groei is het van belang dat we kwalitatief goede lessen blijven verzorgen en investeren in zowel de sportclub als ons technische kader. Deze wijzigingen worden in het strategisch beleid uitgewerkt.

In oktober worden de zelfverdedigingslessen van PlayFit in Pendrecht (KinderFaculteit) en Spangen (Mariaschool) voor een jaar overgenomen door Muye Dojang. Een maand later wordt Hapkido als Martial Arts aanbod toegevoegd aan het portfolio.

Trainingskamp Korea & EK Taekwon-do

Het eerste Hapkido trainingskamp in Korea vond plaats in september 2018. Onder leiding van Master Ronald Verheuvel vertrok Boosabum Hidayet naar Daegu om twee weken onder Grootmeester Lim, Hyun-Soo (9e dan) en Chief Master Shin, Dong-won (8e dan).

In juli 2019 vond het ITF Europese Kampioenschappen plaats in Cork, Ierland. Boosabum Seda mocht namens het Nederlandse team deelnemen aan het EK en behaalde de 1e plaats met het onderdeel Sparring.

CORONA EN LOCKDOWNS

In 2020 werden de eerste stappen van het meerjarenplan in werking gesteld door op woensdagavond een extra trainingsuur aan te bieden. De uitbreiding duurde echter niet lang door de Coronapandemie. Tussen 2020 en 2022 kende de sportclub een krimp door diverse lockdowns en beperkingen door Corona. Aantal leden daalde van 138 naar 64. In deze periode hebben we maar aan één toernooi kunnen deelnemen.

ITF World Championships

De ITF Wereldkampioenschappen 2021 vond een jaar later plaats in Almere. Boosabum Seda mocht namens het Nederlandse team deelnemen aan het WK en behaalde de kwartfinales.

Groei na Corona

In januari 2024 begonnen de LadiesOnly lessen onder leiding van Boosabum Seda.