Geschiedenis

Van oprichting tot in de toekomst

Ons sportclub is opgericht op 3 september 2012 door een aantal leden van Taekwon-do vereniging LifeStyle. De eerste training werd gehouden in een kleine ruimte in sporthal Asterloo, maar de lessen werden hierna verplaatst naar gymzaal Krabbedijkenstraat in Pendrecht. In 2013 maakte de vereniging de overstap naar gymzaal Sommelsdijkstraat, waar grotendeel van de lessen nog steeds worden gegeven.

Groei

Sinds maart 2014 verzorgen wij Taekwon-do lessen voor KinderFaculteit Pendrecht. Op de Kinderfaculteit kunnen alle basisschoolleerlingen uit Pendrecht na schooltijd leuke, leerzame en sportieve lessen volgen. De kinderen ontdekken wat ze interessant vinden, waar ze goed in zijn en waar hun talenten liggen. Leerlingen krijgen tijdens vier instroomlessen een globaal beeld van de sport. Indien ze het leuk vinden, dan stromen ze door naar de reguliere Taekwon-do uur van de Kinderfaculteit op de vrijdagavond.

Het aanbod werd in maart 2016 uitgebreid met Tigers life skills education (Tigers LSE). Tigers LSE is een programma voor kinderen van 3 t/m 6 jaar, waarbij verschillende thema’s aan levensvaardigheden en basistechnieken uit de martial arts spelenderwijs worden geleerd.

De Taekwon-do lessen worden geleidelijk uitgebreid van wekelijks twee naar acht uur! Daarnaast bieden we ook twee uur Tigers LSE aan.

REORGANISATIE EN UITBREIDING AANBOD

Sinds januari 2017 zijn we bezig met een nieuwe organisatorisch structuur. Hiermee proberen we de activiteiten meer inzichtelijk te krijgen. Tevens is dit een moment om inhoudelijk wijzigingen door te voeren. Door de sterke groei is het van belang dat we kwalitatief goede lessen blijven verzorgen en investeren in zowel de sportclub als ons technische kader. Deze wijzigingen worden in het strategisch beleid uitgewerkt.

In oktober worden de zelfverdedigingslessen van PlayFit in Pendrecht (KinderFaculteit) en Spangen (Mariaschool) overgenomen door Muye Dojang. Een maand later wordt Hapkido als Martial Arts aanbod toegevoegd aan het portfolio.

CORONA EN LOCKDOWNS

Binnenkort...