Laatste update: 29 september 2020

Vanaf vrijdag 25 september kunnen we weer gebruik maken van onze vaste sportaccommodatie. De ventilatie is voldoende om weer in gymzaal Sommelsdijkstraat te kunnen trainen. Nu we weer gebruik kunnen maken van de gymzaal, willen we even stilstaan bij de nieuwe huisregels en wijzigingen voor het nieuwe seizoen.


Geen toeschouwers tijdens de les

Momenteel geldt er een maximum voor 20 personen in de gymzaal. Daarnaast is het per 29 september ook verboden om toeschouwers toe te staan in de gymzaal. Hierdoor kunnen ouders niet aanwezig zijn tijdens de lessen. We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat dit een positief effect heeft op de concentratie en inzet van leerlingen tijdens de les. Ook na de corona maatregelen versoepeld worden zullen we deze regel blijven hanteren. Ouders zullen dan in de eerste week van de maand welkom zijn tijdens de kijklessen. Meer informatie hierover zal t.z.t. worden gecommuniceerd.


Gebruik kleedkamers/douches

In gymzaal Sommelsdijkstraat kan er sinds eind vorig jaar niet meer gebruikt gemaakt worden van de douches. Dit was een kostenbesparende maatregel van Sportbedrijf Rotterdam, aangezien de kosten om deze te onderhouden en keuren te hoog waren voor het aantal mensen die er gebruik van maakten.

Vanwege de geldende Coronamaatregelen mogen ook de kleedkamers voorlopig niet gebruikt worden. Je dient je dus thuis om te kleden en in dobok naar de zaal te komen. Toegang tot de zaal kan via de herenkleedkamer (rechter kleedhok vanaf de ingang) en het vertrek gebeurt via de dameskleedkamer. Leerlingen nemen dus alle spullen (sporttas, schoenen, jas) mee de zaal in! Hierdoor is er meteen ook beter toezicht op persoonlijke eigendommen.


Lestijden en inschrijving

We zijn verplicht om een wisseltijd te hanteren tussen de verschillende groepen. Hierdoor werken we nog steeds met een aangepast lesrooster. Kijk goed wanneer je mag/kan trainen! Om een goed beeld te krijgen van de groepsdrukte (i.v.m. maximum van 20 personen), moet er voorlopig nog ingeschreven worden voor de lessen. Indien het qua leden meevalt, trainen we weer een uur. Mocht het zo zijn dat we groep 2 en 3 weer moeten splitsen, dan moeten we helaas weer terug naar lessen van 45 minuten.


Te laat?!

Helaas kwam het vaak voor dat leden te laat de les instroomden. Dit stoort de les en de aandacht van leden. Sinds de buitentrainingen hanteren we als regel: hek dicht = geen les. Deze regel gaan we in een aangepaste vorm doorvoeren naar de lessen in de gymzaal: deur dicht = geen les.

Natuurlijk kan het voorkomen dat er bijzondere omstandigheden zijn, waardoor je de les niet gaat halen. Bijvoorbeeld drukte in het verkeer of ouder(s) die te laat uit werk komen. Stuur voor aanvang van de les een WhatsApp of SMS naar 06 432 43 840, dan zorgen wij er voor dat de lid alsnog kan meetrainen. Verstoor nooit de les door aan te bellen!


Inzet tijdens de les

Begin van het nieuwe seizoen zijn de leden geïnformeerd over het strenger optreden. Er zal door de instructeur niet meer als politieagent opgetreden worden. Dit kost de instructeurs onnodig veel tijd en gaat ten koste van de aandacht aan leerlingen die wel serieus willen trainen en beter worden. Indien een lid de les verstoort door niet serieus te trainen, dan zal deze uit de les gezet worden en worden de ouders hierover geïnformeerd. Mocht dit te vaak gebeuren, dan zal de lid uitgeschreven worden.


Gebruik beschermers

We hebben een aantal beschermers in de kast die geleend kunnen worden tijdens de les. Deze zijn eigenlijk bedoeld voor nieuwe leden, zodat ze niet direct alles hoeven aan te schaffen. Afgelopen woensdag is boosabum Hidayet een uur bezig geweest om alle beschermers uit te zoeken en weer te sorteren. We bewaren onze beschermers per paar in een zak en deze worden zo uitgedeeld aan de leden. We krijgen deze echter nooit terug zoals we het uitdelen en hebben inmiddels dat we incomplete sets. Het uitgeven van beschermers zal vanaf nu dan ook bijgehouden worden en eventuele schade/vermissingen doorbelast worden aan de ouders/leden.

Natuurlijk snappen we dat leden/ouders hier niet op staan te wachten, maar wij vragen uw begrip aangezien we als non-profit sportclub niet in staat zijn om telkens nieuwe beschermers aan te schaffen. Overweeg daarom om je eigen beschermers aan te schaffen! Zeker nu met het coronavirus is dit ook qua hygiëne een verstandige optie.


Aanschaf trainingsspullen

Tot heden gebeurde het bestellen van trainingspakken en beschermers tussen de lessen door en soms zelfs tijdens een les.

Natuurlijk snappen we dat leden/ouders hier niet op staan te wachten, maar wij vragen uw begrip aangezien we als non-profit sportclub niet in staat zijn om telkens nieuwe beschermers aan te schaffen. Overweeg daarom om je eigen beschermers aan te schaffen! Zeker nu met het coronavirus is dit ook qua hygiëne een verstandige optie.


Examens

Onze jaarlijkse examens vinden plaats in juni. Echter, is deze uitgesteld i.v.m. het coronavirus. Deze staan nu gepland voor de week van 14 t/m 20 december. We zijn nu druk bezig om te kijken hoe we deze examens gaan organiseren. Zodra hier meer over bekend is laten we het uiteraard weten.

Voor de leden die voor hun (volgende) dangraad op willen hadden we als doelstelling eind dit jaar een dangraadexamen te organiseren. Deze is helaas verplaatst naar volgend jaar. De betreffende leden krijgen hier een bericht over.


Extra pakketten

We trainen twee keer in de week en proberen ons het Taekwon-do curriculum tijdens deze lessen te behandelen. Daarbij werken we met blokken van twee weken, waarbij de helft van de lessen examengerichte lessen zijn (tuls, zelfverdediging, stapsparring) en de andere helft wedstrijdgerichte lessen (sparring, conditie). We merken echter dat er vraag is naar lessen met meer verdieping voor een bepaalde onderdeel. Daarom zijn we gestart met het aanbieden van extra lessen voor de leden die zich willen verdiepen in een bepaald onderdeel. Momenteel hebben we twee extra “pakketten” waar leden (vanaf 10 jaar) zich voor kunnen aanmelden:

Selectieteam:
Leden die als doel hebben om deel te nemen aan (inter)nationale wedstrijden of die beter willen worden in sparring, kunnen zich aanmelden voor het selectieteam. Tijdens de wedstrijdtrainingen van het selectieteam ligt de nadruk op het wedstrijdaspect van Taekwon-do. Deze lessen vinden plaats op zaterdag van 12.00 tot 13.00 uur.

Hapkido:
Naast het wedstrijdaspect, zijn er ook lessen voor leden die zich meer op het zelfverdediging willen richten. Hierbij wordt er getraind volgens het curriculum van Jungki Kwan Hapkido. De Jungki Kwan Hapkido is ontstaan uit de technieken van de Japanse samoerai (Daito Ryu Aiki Jujutsu), die na de tweede wereldoorlog meegenomen zijn naar Korea. Omdat de technieken zijn ontstaan in situaties op leven en dood, is Hapkido geen wedstrijd om te zien wie er wint of verliest. Het aanpak is erop gericht een situatie te “controleren” met zo min mogelijk handelingen.

Voor beide groepen geldt dat deze conditioneel zwaar zijn en vooral bedoeld voor serieuze leden die zich verder willen ontwikkelen. Aanmelden kan via deze link.