LEVENSVAARDIGHEDENTRAINING

Tigers LSE is een levensvaardigheden cursus voor kinderen van 3 tot 6 jaar. Spelenderwijs leren de kinderen levensvaardigheden op een goede didactische en pedagogische wijze. De kinderen worden deel van de fantasie wereld van Timmy en Tina de Tijger en hun junglevriendjes, waardoor ze constant gestimuleerd worden tijdens het programma eindeloos leerzame spellen. Het programma bestaat uit zeven centrale thema’s die aangevuld worden door basistechnieken uit de Taekwon-do en Hapkido.

Examens

Het Tigers LSE aanbod kent twee soorten examens:
Elk kwartaal organiseren wij een thema examen om de verschillende thema’s af te sluiten. Tijdens deze examens worden diverse opdrachten uitgevoerd dat betrekking heeft tot de thema van die kwartaal. Bij het behalen van deze examen krijgt de leerling een diploma en een daarbij behoren themabadge.

De martial arts vaardigheden worden eens in de half jaar getoetst. Dit kan tijdens een thema examen afgenomen worden of er wordt een aparte dag hiervoor ingepland. Er zijn verschillende onderdelen (basistechnieken uit het Taekwon-do en Hapkido) waarin je examen kan doen. De leerling krijgt bij het behalen van deze examen een diploma en een daarbij behorende kleurtje voor op de band.

Wedstrijden

Voor de leeftijdsgroep 3 tot 7 jaar is het nog niet verantwoord om te sparren. Echter zijn er tegenwoordig ook onderdelen op toernooien waar Tigers leerlingen aan mee kunnen doen. Een van de onderdelen waar Tigers aan mee kunnen doen is “Staartje Vangen”, waarbij twee Tigers tegen elkaar moeten opnemen en punten kunnen scoren door een lint achter de Tiger af te pakken. Het deelnemen aan wedstrijden is geheel vrijwillig.

Tigers LSE Nederland

Tigers LSE Nederland is een overkoepelende orgaan voor het Tigers LSE aanbod in Nederland. Tigers LSE Nederland is geen bond, maar zorgt door cursussen en activiteiten voor het behoud van kwaliteit van de Tigers LSE lessen.