KOREAN ART OF SELF-DEFENCE

Taekwon-do is een Koreaanse martial art die haar oorsprong vindt in een rijke traditie van eeuwenoude Aziatische krijgskunsten en onderscheidt zich door wetenschappelijk ontwikkelde bewegingen en opvallende been technieken. De grondlegger van Taekwon-do, Choi Hong Hi (1918 – 2002), heeft Taekwon-do niet alleen ontwikkeld tot de officiële vorm van ongewapend vechten binnen het Koreaanse leger maar ook tot een wereldwijd beoefende martial art.

Examens

Elk jaar organiseren wij eenmaal een kupgraad examen om door te kunnen groeien in de Taekwon-do. Voor elk graduatie zijn er diverse exameneisen samengesteld. Diverse onderdelen maken deel uit van onze examens en dient men bepaald aantal stof te kennen voor het behalen van hun volgende graduatie (exameneisen).

Wedstrijden

ITF Taekwon-do is door generaal Choi, Hong Hi ontwikkeld als een krijgskunst. Echter kent het ook een wedstrijdaspect, waarbij verschillende onderdelen op wedstrijdniveau getraind kunnen worden. Het deelnemen aan wedstrijden is geheel vrijwillig.

Als vereniging hebben we sinds de oprichting in september 2012 meegedaan aan tientallen toernooien in het binnen- en buitenland. Klik hier om de uitslagen van deze wedstrijden te bekijken.

International Taekwon-do Federation

De International Taekwon-do Federation (ITF) is een wereldwijde sportbond opgericht op 22 maart 1966 door generaal Choi, Hong Hi in Seoul, Zuid Korea. Het ITF was opgericht om Taekwon-do wereldwijd te promoten en de groei van deze martial arts te bevorderen. De belangrijkste functies van het ITF omvatten het coördineren en goedkeuren van toernooien en seminars, het vaststellen van normen voor lesgeven (stijlvormen, sparren, breektesten), samenwerken met aangesloten lid organisaties en het leveren van diensten.

Muye Dojang is via Dutch Taekwon-do Federation (DTF) aangesloten bij de ITF.