Levensvaardigheden

Thema’s binnen Tigers LSE

Vreemden

Dit is een moeilijk onderwerp waar duidelijke simpele uitleg bij nodig is. Wanneer kan een kind iemand vertrouwen en wanneer niet? Hoe zou een kind zich moeten gedragen als hij/zij zich onveilig voelt? Kan het kind zich herinneren hoe de vreemde eruit zag?

Pesten

Zoals u misschien weet heeft pesten gevolgen die door kunnen trillen tot de ouderdom. Onze Tijgers leren wat pesten is en hoe ze het kunnen voorkomen door het juiste stemgebruik, houding, samenwerken en leiderschap. Zij leren ook te vermijden dat zij zelf pester worden.

Noodsituaties & Veiligheid

Kinderen zijn niet bang. Daarom leren wij onze Tijgers de meest voorkomende gevaren binnenhuis en op straat herkennen en ermee omgaan. Wij leren hen hoe ze moeten reageren in een noodsituatie en hoe zij hun vriendjes, broertjes en zusjes kunnen redden.

Samenwerken & Leiderschap

Het is essentieel om kinderen het belang van samenwerken te leren. Door dit te leren worden kinderen socialer en spelen en werken ze beter samen met anderen, ook in het latere leven. Ze leren vertrouwen, risico’s inschatten en leiderschapskwaliteiten naar voren brengen.

Het jong ontwikkelen van leiderschaps-vaardigeden kan ervoor zorgen dat een kind niet zonder nadenken de groep volgt maar opstaat en zelf leiding neemt.

Gezondheid en Fitness

Onze Rolmodellen leren onze Tijgers het belang van beweging in gezonde voeding. Als de ouders meehelpen kunnen wij een goede basis creëren voor een gezond en fit leven in de toekomst.

Maatschappelijke Bewustwordig

Onze Tijgers leren over het milieu, het begrijppen van rassen en het positief benaderen van verschillen in cultuur. Een fantastisch begin voor een vreedzame wereld.