Muye Dojang is een sportclub voor mensen die het belangrijk vinden zichzelf te kunnen verdedigen. Martial Arts moet een belangrijke rol spelen bij het bijbrengen van bepaalde normen en waarden die we als samenleving met elkaar afspreken. En dit kan makkelijk worden behaald met de filosofie en bijbehorende levenswijsheid van Koreaanse Martial Arts. Hierdoor bieden we niet alleen een sport aan, maar willen we steeds meer betrokken zijn bij de sociaal maatschappelijke ontwikkeling en welzijn van onze jeugd.


Ons aanbod

Tigers LSE

3 t/m 7 jaar

ITF Taekwon-do

Vanaf 7 jaar

JKK Hapkido

Vanaf 10 jaar


Vechtsport in Rotterdam

Zoek je een vechtsport in de buurt? Dan heb je in ieder geval voldoende keuze. Rotterdam heeft ontzettend veel aanbod in vechtsport: van full contact sporten (Kickboxen, MMA), Reality based self defense (Krav Maga, Systema) tot meer traditionele vechtsporten (Aikido, Jiu Jitsu, Braziliaans jiu jitsu, Karate, Taekwondo, Hapkido).

Bij het kiezen van een geschikte vechtsport kun je een aantal afwegingen maken. Ben je op zoek naar een wedstrijdsport en wil je in de ring of op de mat je krachten meten? Dan vallen een aantal vechtsporten al af. Vind je traptechnieken ontzettend gaaf om te leren, dan is worstelen, Braziliaans Jiu Jitsu of Aikido niet jou ding. Is het je doel om enkel te leren verdedigen of wil je bijvoorbeeld ook veel leren op het gebied van ademhaling en controle van je lichaam. Allemaal zaken die je keus zullen beïnvloeden.

Als je een keuze hebt gemaakt voor een vechtsport, google je de sport en zoek je een aantal scholen in de buurt. Ga gewoon eens langs om een les bij te wonen of nog beter, een les direct mee te trainen. Belangrijk is namelijk om de sfeer te proeven, dat de groep je goed ligt en dat je een bepaalde click hebt met de leraar. Veel vechtsport scholen zijn aangesloten bij nationale en/of internationale federaties en bonden. Binnen vechtsportland zijn vele federaties, stijlen en afsplitsingen. Het is niet essentieel dat een school bij een van deze organisaties is aangesloten. De leraar is bepalend voor de kwaliteit van de lessen. Vraag bijvoorbeeld wel naar de achtergrond van je leraar.

Bij Muye Dojang kan je twee Koreaanse vechtkunsten beoefenen: Taekwon-do en Hapkido.

Taekwon-do is een vechtsport die zich kenmerkt door wetenschappelijk ontwikkelde bewegingen en opvallende been technieken. Door training ontwikkelt een student zelfvertrouwen, discipline, lichamelijke gezondheid, coördinatie en zelfverdediging. Taekwon-do wordt gezien als een kunst van zelfverdediging, die gebruikt kan worden voor gerechtigheid en het verdedigen van de zwakkere. Taekwon-do kan zowel als wedstrijdsport beoefend worden, als voor zelfverdediging.

Hapkido is een allround vechtsport die zich kenmerkt door gebruik te maken van de kracht en beweging van je tegenstander. Technieken die veel worden gebruikt zijn trappen, stoten, gewrichtsklemmen, valbreken en worpen. Het mooie van Hapkido is dat het een mooie combinatie heeft van traditionele technieken en effectieve zelfverdediging. Hapkido is geen wedstrijdsport.

Daarnaast hebben we sportaanbod voor kleuters (3 t/m 7 jaar) in de vorm van Tigers Life Skills Education. Tigers LSE is het aanbod voor kinderen van 3 t/m 7 jaar oud. Het bestaat uit de levensvaardigheden cursus bestaande uit zes thema’s en basisvaardigheden uit het Taekwon-do en Hapkido.